top of page
expo10.jpg

Vol passie en inspiratie bezield schilderen.

 

INTUITIEVE KUNSTCURSUS ~

MAAK JE EIGEN ZIELSPORTRET

Wil je meer schilderen vanuit de verbinding met je ziel, maar zit je nog te vaak vast in je hoofd. Heb je veel beperkende stemmetjes die zeggen dat het niet mooi is en dat het beter moet. En vind je het lastig om inspiratie te krijgen? Laat mij je helpen jouw kanaal van inspiratie en creatieve energie vol open te zetten en met plezier te kunnen creëren. ⁣⁣
⁣⁣
In deze cursus leer je in 8 weken hoe jij je af kan stemmen op de boodschappen van je ziel en hoe je dit om kan zetten in een schilderij waar je trots op bent!⁣⁣

Ik leer je jouw beperkende overtuigingen te transformeren en te luisteren naar de boodschappen van jouw ziel maar ook hoe je kunt intunen op iemand anders. En hoe je deze betekenisvolle beelden met mooie schilder- en tekentechnieken op canvas kunt zetten. ⁣⁣


​Binnen een online groep van gelijkgestemden waarin we elkaar supporten en enthousiasmeren, creëren we samen een veilige en plezierige  leeromgeving. ​

Deze cursusreeks is nu bezig. Maar je kan je alvast aanmelden voor de volgende!

Ben jij een creatief persoon maar hou je jezelf tegen om hier echt vol van te genieten?  Wil jij graag meer vanuit je intuïtie en creatieve levensenergie leven?

→ Heb jij al ervaring met intuïtief afstemmen** en zou je willen leren hoe je dit in kan zetten in schilder- en tekenkunst? 

→ Heb je overtuigingen over jezelf dat je niet (goed) kan tekenen? Wil je graag leren schilderen maar geen idee waar je moet beginnen?

→ Of misschien heb je wel al best wat teken ervaring, maar loop je er in vast dat het nooit goed genoeg voelt? Dat er een zielsverbinding mist?

→ Of je ziet dat er meer betekenis in je intuitieve schilderijen zit, maar wat moet je daar verder mee?

→ Wil je weten hoe het ook anders kan, vanuit verbinding met je ziel en intuïtie?

 

→ Wil je meer je creatieve energie laten stromen, meer werken vanuit je intuïtie, en dit ook met plezier!?

** “𝐼𝑛𝑡𝑢𝑖̈𝑡𝑖𝑒 𝑖𝑠 𝑔𝑒𝑏𝑎𝑠𝑒𝑒𝑟𝑑 𝑜𝑝 𝑖𝑛𝑣𝑜𝑒𝑙𝑒𝑛𝑑 𝑏𝑒𝑤𝑢𝑠𝑡𝑧𝑖𝑗𝑛, 𝑜𝑝 𝑒𝑒𝑛 𝑠𝑐ℎ𝑜𝑢𝑤𝑒𝑛𝑑 𝑒𝑛 𝑒𝑚𝑝𝑎𝑡𝑖𝑠𝑐ℎ 𝑏𝑒𝑤𝑢𝑠𝑡𝑧𝑖𝑗𝑛. 𝐴𝑙𝑠 𝑗𝑒 𝑗𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑢𝑖̈𝑡𝑖𝑒𝑓 𝑎𝑓𝑠𝑡𝑒𝑚𝑡 𝑜𝑝 𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑒𝑛 𝑗𝑒 𝑙𝑎𝑎𝑡 𝑗𝑒 𝑒𝑖𝑔𝑒𝑛 𝑜𝑜𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒𝑛 𝑒𝑛 𝑣𝑒𝑟𝑤𝑎𝑐ℎ𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑙𝑜𝑠, 𝑜𝑛𝑡𝑣𝑎𝑛𝑔 𝑗𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑜𝑣𝑒𝑟 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟𝑙𝑖𝑗𝑘𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑒𝑙𝑑 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟. 𝐷𝑖𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑜𝑛𝑡𝑣𝑎𝑛𝑔 𝑗𝑒 𝑎𝑙𝑠 𝑒𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑣𝑜𝑒𝑙𝑠𝑖𝑚𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑖𝑒: 𝑒𝑒𝑛 𝑏𝑒𝑒𝑙𝑑, 𝑒𝑒𝑛 𝑤𝑒𝑡𝑒𝑛, 𝑒𝑒𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑡𝑒 𝑧𝑖𝑛 𝑖𝑛 𝑗𝑒 ℎ𝑜𝑜𝑓𝑑. 𝐽𝑒 𝑛𝑒𝑒𝑚𝑡 𝑤𝑎𝑎𝑟 𝑣𝑎𝑛𝑢𝑖𝑡 𝑗𝑒 𝑛𝑖𝑒𝑡-𝑙𝑖𝑐ℎ𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑗𝑘𝑒 𝑘𝑒𝑟𝑛 𝑒𝑛 𝑜𝑝 𝑑𝑎𝑡 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑎𝑢 𝑖𝑠 𝑒𝑟 𝑔𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑓𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑 𝑡𝑢𝑠𝑠𝑒𝑛 𝑗𝑜𝑢 𝑒𝑛 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟.”

~ Pamele Kribbe (uit de Verboden Vrouw Spreekt; Maria Magdalena)

Waarom deze 8-weekse online cursus?

Je bent nieuwsgierig naar hoe je net als ik zo gemakkelijk en met veel plezier zielsportretten kan maken? Vol genieten van je eigen creatieve proces, maar ook waardevolle betekenis kunnen brengen met jouw kunstwerken voor jezelf en anderen.

 

Daarvoor is het belangrijk om je intuïtie te versterken en te leren vertrouwen op de boodschappen van je ziel die doorstromen. Maar ook om te ontdekken welke belemmerende verhalen jij jezelf vertelt, waardoor je denkt dat jij dat niet kan. Het idee dat je een groot tekentalent moet hebben voordat je pas tevreden mag zijn of geboren moet zijn met speciale intuïtieve gaven. 

Je laat je te vaak lijden door deze overtuigingen en daardoor hou je jezelf en jouw grootste creatie kracht in beperking. Jouw grootste creatie kracht ligt namelijk in het gebied van je buik, dat is jouw levenskracht, je passie, je creatieve, sensuele en seksuele energie. En elke keer dat jij jezelf vertelt dat die energie er niet mag zijn, dan blokkeert er iets. En stroomt het veel minder makkelijk door jouw leven heen. Herken je dat?

 

Dus hoe onwijs belangrijk is het, dat wij deze authentieke kracht weer gaan omarmen en vol mogen laten stromen! Dat betekent niet alleen dat je prachtige creaties op canvas gaat maken, maar dat het ook op andere vlakken in je leven weer vol creativiteit mag gaan bloeien. 

En ik ga je daarbij helpen. Door middel van meditaties, geleide individuele- en groepsoefeningen, diverse schilder- en tekentechnieken ga jij jouw creatieve energie weer laten stromen, vol in verbinding met je intuïtie

"If you hear a voice within you say you cannot paint, then, by all means paint and that voice will be silenced."

 

~ Vincent van Gogh

Wat houdt de cursus in?

(data, kosten, inhoud)

Zes weken lang neem ik jou mee in een online traject samen met een groep van ongeveer 6 deelnemers.  Een intieme en afgestemde groep waarbij we elkaar ondersteunen in het proces. Maar ook individueel begeleid ik jou op een manier die bij je past. ⁣⁣
 

→ We ⁣komen wekelijks als groep bij elkaar via een live ZOOM videosessie. Mocht je er een keer niet bij kunnen zijn, geen probleem ik kan de sessie opnemen en later naar je toesturen.

→ We starten elke keer met een korte sharing waarin je even met de groep kan delen hoe je je op dat moment voelt, hoe je er naar uit kijkt, waar je even tegenaan loopt, of iets belangrijks te delen over afgelopen week. Daarna begeleid ik de groep door een Creatie Meditatie heen. 

→ Elke week is er een nieuwe opdracht gericht op tekentechnieken en-/of op intuïtie- en afstemtechnieken. Deze oefeningen doen we met de groep. 

→ Er is één grote doorlopende opdracht die je op eigen tempo zelfstandig kan doen en blijven herhalen. Ik begeleid jou hier individueel in.

→ Tussendoor zijn er momenten van reflectie met elkaar. Maar individueel kan ik jou continue feedback en tips geven als je daar behoefte aan hebt.

→ Buiten de cursusuren om, kan je mij altijd berichten met vragen, zodat je lekker door kan werken als je in de flow bent.

→ Je maakt minstens 1 zielsportret voor jezelf als voor iemand uit de groep. 

→ Afgewisseld geef ik ook theorielessen. Onder andere over leren interpreteren van de boodschappen, symbolen en kleuren. Voorbeelden van kunstwerken/kunstenaars ter inspiratie.

→ Ik laat je werken met verschillende materialen en technieken. En in verschillende stijlen, zodat jij kan ervaren welke vormen wel of niet bij jou passen. 

𝗪𝐀𝐍𝐍𝐄𝐄𝐑:⁣⁣⁣
Maart - April (wordt nog aangepast)
​⁣⁣​⁣⁣⁣
Elke zaterdag van 10:00-13:00 uur 
​⁣⁣
𝐊𝐎𝐒𝐓𝐄𝐍:⁣⁣
dit traject kost:

(Wordt nog aangepast. Contact mij even bij interesse dan hou ik je op de hoogte.)
​⁣⁣
𝐌𝐀𝐓𝐄𝐑𝐈𝐀𝐋𝐄𝐍:⁣⁣
Deze dien je zelf te verzorgen. Ga uit van acrylverf, penselen, canvas (3x 20x30cm & 1x 50x60cm), krijt, schetspapier, dik papier A2 formaat, oude tijdschriften, een schildersezel (groot of tafelformaat) is fijn, maar niet noodzakelijk. Ik stuur je een concrete lijst na aanmelding. Wil je het nu al weten, stuur mij dan een berichtje!⁣⁣ (Ik kan ook een geheel pakket opsturen)
​⁣⁣
𝐕𝐑𝐀𝐆𝐄𝐍:⁣⁣
Heb je nog twijfels of vragen, je kan mij een bericht sturen of het contactformulier hieronder invullen en dan neem ik graag de tijd voor je om samen te kijken wat passend is voor jou. ⁣

Wat ga je bereiken:

→ Jouw creatieve energie weer/meer te laten stromen.

→ Vertrouwen en werken vanuit je intuïtie

→ Werken met verschillende teken/verf materialen en technieken.


→ Een zielsportret maken voor jezelf en anderen.


→ Blokkades en overtuigingen die je mogelijk hebt op jouw creatieve kwaliteiten  transformeren.


→ Jouw eigen vorm van channelen in kunst ontdekken.


→ Kunst in te zetten voor jouw eigen helende proces. Hoe kunst ook voor jou boodschappen visueel zichtbaar maakt en hoe dit door er mee aan de slag te gaan (aanwezig zijn, schilderen) het vanzelf al kan transformeren.


→ Beelden leren interpreteren voor jezelf en anderen.


→ (Basis)vaardigheden tekenen en schilderen.

→ Hoe je makkelijk in flow kan komen en vanuit plezier kunt creëren.

merging%20into%20oneness_edited.jpg

Wat anderen er van vonden

“Ik was al heel lang op zoek naar een cursus waarin ik mijn teken- en schilderen zou kunnen ontwikkelen. Niks omvatte waarnaar ik op zoek was. Totdat ik de cursus van Rosanne tegen kwam. Daarin kwam niet alleen het schilderen aan bod maar ook de weg ernaar toe. De connectie met je diepere zelf. Iets waar ik misschien nog wel meer naar op zoek was, en heel onzeker over was. Rosanne is een superfijne vrouw die je liefdevol en kundig begeleid op jouw pad. Dit was precies wat ik nodig had om mijn creatieve pad verder te bewandelen. Vol inspiratie, nieuwe skills, eindelijk de connectie en vol van vertrouwen.”⁣

Sjoukje van Gool
onderwater fotografe

In deze video vertel ik nog wat meer over deze cursus en hoe het tot stand is gekomen

Nog even voorstellen..

Hallo!, Ik ben Rosanne Versteeg en ik woon momenteel al 5 jaar in Amsterdam, maar kom oorspronkelijk uit Haarlem. Tussendoor heb ik ook in Utrecht gewoond waar ik aan de HKU studeerde voor Illustratie. In Amsterdam heb ik vervolgens mijn Bachelor in Docent Beeldende Kunst afgerond.

 

Mijn missie is om mensen terug in contact te brengen met hun creatieve energie, de levensenergie, die bij velen van ons dagelijks onderdrukt wordt door allerlei beperkende overtuigingen en ons weerhouden om gewoon vanuit flow en plezier te mogen creëren. En om weer te kunnen ervaren hoe het is om als kind ongeremd te kunnen creëren.

 

Ik schilder zelf het fijnst als ik puur in contact ben met mijn essentie, in verbinding met mijn ziel. Een ziel die spreekt en mij verteld wat ik mag schilderen, voor mijzelf maar ook als ik intune op andere mensen. Vanuit die flow maak ik zielsportretten (klik hier voor meer info). Maar ik begeleid ook anderen om deze gaven in zichzelf te ontdekken en hoe ze vanuit deze creatieve energie met plezier en intuïtie zelf prachtige portretten kunnen en durven schilderen. Ik werk daarmee vanuit een holistisch oogpunt: niet alleen het technisch leren tekenen, maar te werken vanuit jou als geheel, dus kijken we op een diepere laag wat er onder ligt aan beperkende overtuigingen. En als jij jouw kanaal van creatie weer vrij kan openen, dan verspreidt zich dat verder op ook andere creatie vlakken in jouw leven. 

Klaar om jouw Creatieve Energie weer te laten stromen?

Veelgestelde vragen:

→ Ik heb nog nooit echt geschilderd, maar wil het wel graag leren. Is het dan geschikt voor mij?

Jazeker, alle niveau's zijn welkom en omdat het een kleine groep is kan ik iedereen op maat begeleiden. 

→ Ik heb al een kunstacademie gedaan, leer ik dan nog genoeg bij?

Jazeker, technisch gezien kan een buitenstaander altijd er net weer anders naar kijken. Maar waar er op een kunstacademie vaak geen aandacht aan wordt besteed is het intuïtieve en bezielde stuk van kunst maken. Dus als dat jou aanspreekt dan is deze cursus daar uitermate geschikt voor. 

→ Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat is mogelijk. Stuur mij even een bericht dat je daar behoefte aan hebt, dan kijken we samen naar een oplossing hiervoor. 


→ Ik kan niet elke data, mis ik dan veel?

Nee het fijne is van een online ZOOM meeting, is dat ik het op kan nemen en je het op je eigen tijd kan terugkijken. Mocht je dan vragen en feedback mislopen, daar kan je mij altijd apart voor berichten tussendoor.

"Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up."

 

~ Pablo Picasso

JA IK MELD ME AAN!
 
Denk je dat deze cursus iets voor jou is? Laat dan hieronder je gegevens achter. Ik neem dan contact met je op om een vrijblijvende videocall in te plannen om kennis te maken. Ik vind het namelijk fijn om te weten dat we een wederzijdse klik hebben.

Bedankt voor de inzending! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmelden

Volg mij op Social Media

Hier deel ik schildertips, inspiratie en mijn eigen schilderproces.

bottom of page